Civil gépeket is fogad a pápai bázis

Vágólapra másolva!
A pápai repülőteret vegyes használatú civil és katonai teherszállító gépek fogadására is alkalmas logisztikai csomóponttá fejlesztik.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret vegyes használatú civil és katonai teherszállító gépek fogadására is alkalmas logisztikai csomóponttá fejlesztik - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter a Vas megyei Hegyfalu közelében.

Hende Csaba szerint a légi szállítási lehetőséghez kapcsolódó közúti és vasúti összeköttetés is kialakítható a térségben, ami magában foglalja a 83-as főút egyébként is tervezett felújítását, bővítését is.

Hende Csaba hangsúlyozta: a térségi gazdaságfejlesztési programnak fontos részét képezik a térségben zajló közúti és vasúti fejlesztések, valamint a dunai belvízi hajózási összeköttetés megteremtése is. Szerinte ezek együtt alkalmassá teszik a régiót arra, hogy mintegy 25 ezer munkahelyet teremtő, egymilliárd eurós további befektetéseket tudjon fogadni a járműipar, az elektronikai ipar és a gépipar területén.