Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mennyit kapott Kálomista, Jáksó és Simicskáék?

Vágólapra másolva!
Az atlatszo.hu megszerezte az állami finanszírozású közmédiarendszer tavalyi költségvetését. Ebből kiderül, mennyibe kerültek az MTVA külső gyártású műsorai.
Vágólapra másolva!

A lap szerint 2012-ben Kálomista Gábor cégeinek a Hacktion és a Munkaügyek című sorozatokért 800 millió forintot fizettek, az Átok című műsorért pedig 233 millió forintot kapott a TV Com Kft., amelynek levelezési címe megegyezik a Kálomista-féle Megafilm Service Kft. és a Megafilm Kft. székhelyével. A Jáksó László nevével fémjelzett szappanopera, az időközben megbukott Marslakók közel egymilliárd forintba került, a Forma-1 futamokra 1,3 milliárd, míg a fociközvetítésekre 2,2 milliárd forintot költött az MTVA, írja az atlatszo.hu.

Összesen mintegy másfél milliárd forintot fizetett a közmédiarendszer a Show and Game Kft. és a Hung-Ister Zrt. által gyártott műsorokért, írja a lap. A Show and Game tulajdonosa Závodszky Zoltán, aki az MTVA vezérigazgató-helyettese volt 2011 áprilisáig, ahonnan visszament műsorgyártó cégéhez. Őt Fazekas Csaba vette fel, aki a Hung-Ister Zrt.-től került az MTVA vezérigazgatói posztjára, de 2011 februárjában lemondott, és visszatért korábbi cégéhez. A Hung-Ister tulajdonosa 50 százalékban a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó B-Reklám Kft.

Az Átlátszó birtokába jutott adatok szerint a Show and Game és a Hung-Ister közösen gyártották a Maradj Talpon című műsort, amiért az MTVA összesen 745 millió forintot fizetett tavaly. A Show and Game és az MTVA közösen gyártotta a Dal című Eurovíziós válogatót, ami 125 millió forintba került. A Hung-Ister önállóan gyártotta a Magyarország, szeretlen című műsort, amiért 527,7 millió forintot fizetett a közmédia, a Show and Game pedig szintén önállóan gyártotta a Bagi Nacsa/Poén Péntek című műsort, 83,8 millió forintért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről