Nő a gyanúsítottak száma a Budapest Pride utáni támadás ügyében

Vágólapra másolva!
Újabb két gyanúsítottat keres a rendőrség Budapest Pride-on történt támadás miatt.
Vágólapra másolva!

Két férfit keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), akiket azzal gyanúsítanak, hogy a július 6-i Budapest Pride felvonulás után a Szent István körúton, majd a Nyugati téri aluljárónál "tettleg és verbálisan bántalmazták a sértetteket". A gyanúsítottak fényképeit a rendőrség honlapjára is feltették.

A BRFK csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azt kérik, hogy aki felismeri a férfiakat, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse a rendőrséget.

A Budapest Pride felvonulás utáni atrocitás három másik gyanúsítottját már pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség akkori közleményében emlékeztetett, hogy a BRFK a sértettek közreműködésével négy gyanúsítottat azonosított a július 6-ai fővárosi felvonulás után elkövetett támadással kapcsolatban.

A rendőrség adatai alapján a felvonulás után három embert ért rasszista támadás a Szent István körút és a Bihari János utca kereszteződésénél. A BRFK és a tatabányai rendőrkapitányság munkatársai a múlt szerdán négy férfit fogtak el, akik közül a sértettek hármat bántalmazójukként, egyet pedig a csoportosulás tagjaként azonosítottak.