Romhalmazon trónol Schmuck Andor

Vágólapra másolva!
Több hiányosságot is talált az ÁSZ az MSZDP utóellenőrzésekor. A fél éve Schmuck Andor által vezetett párt korábban évekig nem készített beszámolót, és nem ellenőrizte megfelelően a pénzmozgásait.
Vágólapra másolva!

Közzétette az Állami Számvevőszék a rendszeres állami támogatásban nem részesülő pártok utóellenőrzéséről szóló jelentését, az ellenőrzés a Schmuck Andor által fél éve vezetett Magyar Szociáldemokrata Párt több hiányosságára is felhívta a figyelmet.

Az ÁSZ szerint az MSZDP 2007 és 2011 között nem készítette el az éves beszámolóját. Ezen túl a párt az ÁSZ korábbi felhívása ellenére nem módosította a számviteli politikáját, és nem szabályozta a pénztárzárlat és a pénztárellenőrzés gyakoriságát sem. Az MSZDP elnöke az ÁSZ jelentése szerint nyilatkozatot adott arról, hogy a párt könyvvezetési kötelezettségét nem teljesítette, megsértve ezzel a számviteli törvényt. Az ÁSZ szerint az MSZDP a párt belső ellenőrzési rendjét sem szabályozta, a belső kontrollrendszer működését pedig nem tudta igazolni.

A párt kongresszusa júliusban választotta meg Schmuck Andort a párt ügyvezető elnökévé, Schiller Lászlót pedig pártigazgatóvá. 1994-től Schmuck érkezéséig Kapolyi László vezette a pártot, aki 2002 és 2010 között az MSZP képviselője volt a parlamentben. Schmuck Andor az MSZDP képviseletében szerdán részt vett az Együtt 2014 ellenzéki egyeztetésen, ahol a baloldali pártok kijelentették, hogy új alkotmányt szeretnének.