Lefoglalták Fürst György Rolls-Royce-át

2013.05.29. 06:46

A látványos parkolási szabálytalanságok miatt ismertté vált autót a NAV foglalta le, Fürst érintett lehet a Centrumhoz kapcsolódó, egymilliárd forintos hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban.

Egy hónap alatt ötször kapott kerékbilincset a Centrum Parkoló Kft. egykori ügyvezetője, Fürst György Rolls-Royce Phantomja - írja a Blikk. A lap úgy tudja, a 100 millió forintot érő luxusautó időközben a NAV garázsába került, ugyanis egy bűncselekmény miatt a VI. kerület volt alpolgármesterének autóit és vagyontárgyait is lefoglalták.

A Fővárosi Főügyészségnél rákérdezett a Blikk, hogy Fürst gyanúsított-e a Centrumhoz kapcsolódó, egymilliárd forintos hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban, amelyre az ügyészség csak annyit válaszolt, hogy huszonöt gyanúsított szerepel az ügyben, és a gyanúsítotti kihallgatások 2012 őszén megtörténtek.

Egy fürstös parkolás a József Nádor téren, a kép tavaly júliusban készültForrás: [origo] autó

Fürst ügyvédje, Nagy István azt mondta, hogy erről az ügyről nem tud, ő csak egy Andrássy úti ingatlannal kapcsolatos hűtlen kezelés miatti ügyben képviseli Fürstöt. Ebben Fürst másodrendű vádlott, a vád szerint az eladó ingatlanra beérkezett ajánlatok közül csak a leghátrányosabbat továbbította az önkormányzatnak.

Fürst Beast 1 rendszámú Rolls-Royce-a korábban többször bekerült a hírekbe a látványos parkolási szabálytalanságok miatt. Tavaly júliusban el is szállították a kocsit, erről az egyik olvasónk készített fényképet. A Fürstről szóló portrénkat itt olvashatja.

*  *  *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!