Elfogták a robbantással fenyegetőző férfit

Mesterlövész a Csepelen, ahol a II. Rákóczi Ferenc út és a Karácsony Sándor utca kereszteződésénél egy panelházban robbantással fenyegetőzik egy negyven éves férfi.
Vágólapra másolva!
A terrorelhárítás, a rendőrség és a tűzoltóság is többtucatnyi emberrel vonult ki egy robbantással fenyegetőző, 38 éves férfihoz egy csepeli panelházba.
Vágólapra másolva!

Rövid idő alatt elfogták azt a csepeli férfit, aki robbantással fenyegetőzött egy csepeli házban. A fenyegetés miatt több mint száz rendőr, több tucat terrorelhárító és több mesterlövész is a helyszínre vonult. A ház környékét átmenetileg lezárták, a lakókat kimenekítették, egy ideig a csepeli HÉV se járt.

Mesterlövész a Csepelen, ahol a II. Rákóczi Ferenc út és a Karácsony Sándor utca kereszteződésénél egy panelházban robbantással fenyegetőzik egy negyven éves férfi. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Hajdú D. András - Origo

Az Origo helyszíni tudósítója korábban arról számolt be, hogy a kereszteződés túloldalán lévő Csepel Művek területén óriási, rozsdás vasállványok tetején próbált meg elhelyeszkedni két mesterlövész.

A Csepel.infónak a helyiek azt mondták, hogy a 40 év körüli férfi már hosszabb ideje folyamatosan terrorizálta a környezetét.

Helyszíni tudósítónk a rendőrségtől megtudta, hogy 11-kor érkezett egy bejelentés arról, hogy egy férfi öngyilkos akar lenni, majd nem sokkal később a férfi maga is felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy robbanószerkezet van nála. A kiérkező rendőrök lezárták a környéket, és kiürítették a házat, 35 embernek kellett elhagynia a lakását.

Az elfogásáról a TEK egyelőre csak annyit mondott, hogy békés úton sikerült kihozni a lakásból a 38 éves férfit. A TEK azt ígérte, hogy az elfogáskor készített videót később felteszik az internetre. Az elfogásakor nem sérült meg senki, a férfit közveszélyokozással való fenyegetés miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságon.

Úgy tudjuk, a férfi már többször próbált meg öngyilkosságot elkövetni. Egy lakó a Csepel.infónak elmondta, hogy a TEK-esek minden lakásba bekopogtatva mentek végig az emeleteken, pánik nélkül, csoportosan vitték ki az embereket.

Az Origo információi szerint az elfogott férfi, P. Károly 2008-ban költözött a házba, később a házassága italozása miatt megromlott a feleségével, aki elhagyta. P. később albérlőnek adta ki a lakását, akik miatt többször ki kellett hívni a rendőrséget, az egyik albérlő felakasztotta magát a lakásban, ezután költözött vissza P. Károly a házba. P. a lakását Hajdú Péter hajléktalan-valóságshow-jában nyerte, ami ebben a csepeli házban játszódott.