Meggyes nem tudta, hogy a Fidesz meg akar tőle szabadulni

Vágólapra másolva!
Az esztergomi frakcióvezető nem akar kiszállni a politikából, és szerinte frakciótársai is vele tartanának a következő választáson.
Vágólapra másolva!

Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester, illetve a városi Fidesz-frakció vezetője cáfolta a Népszavának, hogy kiszáll a közéletből, és hogy a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti újra magát a következő önkormányzati választáson. Ezeket a György Róbert, a helyi szervezet új elnöke állította a Magyar Hírlap keddi számában.

Meggyes a Népszavának azt mondta, hogy tudomása szerint a tízfős frakció nyolc tagja egy év múlva is indulna a képviselői helyekért. György Róbert szerint a félreértést az okozhatja, hogy Meggyes nem tekint hivatalos álláspontnak egy magánbeszélgetést.

Esztergomban végletekig kiéleződött a 2010-ben megválasztott független polgármester, Tétényi Éva, és a Fidesz-frakció viszonya. A helyi közgyűlésben többséggel bíró frakció minden polgármesteri kezdeményezést elgáncsolt, miattuk nem volt a fizetésképtelenség határán billegő városnak költségvetése, de összebalhéztak hagyományos szövetségesükkel, a KDNP-vel is. A polgármester tavaly egyenesen Orbán Viktor miniszterelnöktől kért személyes közbenjárást. Meggyes Tamás polgármesterként is vonzotta a botrányokat, róla készült portrénkat itt olvashatják.