Embercsempészeket fogtak Zalában

Vágólapra másolva!
Két magyart vettek őrizetbe Zalában, miután hat külfödit próbáltak meg Triesztbe csempészni. Azt mondták, a Keleti pályaudvaron kapták a megbízást egy tunéziai férfitól.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe került egy tunéziai férfi és két magyar társa ellen is eljárás indult Zalában, mert külföldieket akartak átcsempészni a határon Nyugat-Európába. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a zalai rendőrök az M7-es autópálya mellett, Letenyénél vasárnap éjszaka elfogtak két férfit, akik hat külföldit akartak átcsempészni a határon.

A gyanúsítottak elmondták, hogy Budapesten, a Keleti Pályaudvarnál ismerkedtek meg egy tunéziai férfival, aki üzletet ajánlott nekik, amely szerint külföldieket kellene Bécsbe vinniük. A 39 és a 32 éves budapesti férfiak múlt pénteken három menekültet el is juttattak az osztrák fővárosba, amiért a pénzt másnap kapták meg megbízójuktól.

A tunéziai férfi újabb megbízása alapján vele együtt vasárnap két autóval Bicskére mentek, ahol három nigériai és három szír férfit vettek fel, hogy őket Triesztbe vigyék. Azt állításuk szerint nem tudták, hogy utasaiknak nincsenek okmányaik.

A vasárnapi elfogás után a zalai rendőrök hétfőn Budapesten elfogták a tunéziai megbízót is, aki a gyanú szerint rendszeresen csempészett migránsokat külföldre. A 39 éves és a 32 éves budapesti, valamint a 31 éves tunéziai férfi ellen embercsempészés miatt indítottak eljárást, a tunéziai férfit a rendőrök őrizetbe is vették.