Érpatak polgármestere bizarr kérdésekkel faggatja új jegyzőjét

2013.10.16. 10:35

Meglepő kérdésekre kell választ adnia annak, aki Érpatak polgármestere mellett akar dolgozni. Ráadásul nem is kevésre, pont 191-re.

A Cink.hu talált rá Érpatak polgármesterének álláshirdetésére, amelyben Orosz Mihály Zoltán szokatlan módon keres ügyfélszolgálati vezetőt, "kvázi jegyzőt". A jelentkezőknek 191 kérdésre kell válaszolniuk, mert a polgármester szerint ez "elősegíti a gyümölcsöző és hosszú távú közös munka megalapozását szolgáló helyes és adekvát döntés meghozatalát".

A polgármester "kellően igényes, magas szintű munkavégzésre alkalmas, dolgozni akaró, nagy munkabírású és erős hivatástudattal rendelkező, a nemzet szolgálatába szegődött személyt szeretne" találni, ezért teszi fel az alábbi kérdéseket" – írta meg a Cink.hu.

Íme néhány kérdés, amelyeket mindenképp meg kell válaszolnia annak, aki Érpatakon akar "kvázi jegyző" lenni.

Mi a jegyzői-köztisztviselői és a polgármesteri munka közötti karakterisztikumbeli lényeges különbség, mik az egymáshoz való viszony legfontosabb jellemzői?

A hivatali munka során meddig tart a barátság, hol a határ?

Közmunkások ellenőrzése céljából hogyan és mikor készíthető videofelvétel?

Mi a véleménye a hagyományápolásról, milyen formáit javasolja?

Mi a véleménye a mélyszegénységben élőkről? Mi a felemelkedésük útja?

Mi a véleménye a megélhetési gyermekszülésről? A megszüntetésére milyen stratégiát javasol?

Mi a véleménye a szabadkőműves szervezetek titkos háttérműködéséről?

Mi a véleménye Gáspár Győzőről?

Érpatak polgármesterének nem ez az első kirívó ötlete, Orosz Mihály Zoltán nevéhez fűződik az úgynevezett érpataki modell bevezetése is, amelyben kemény feltételekhez köti, hogy ki kaphat segélyt, közmunkát a településen.