Mindenki hazamehetett a szén-monoxid-mérgezés után

Vágólapra másolva!
Még vasárnap hazamehettek a Zala Megyei Kórházból azok, akik szombaton szén-monoxid-mérgezés miatt kerültek oda a zalaegerszegi jégcsarnokból. A mérgezés okait még vizsgálják, a jégcsarnok zárva marad.
Vágólapra másolva!

Mindenki elhagyhatta a Zala Megyei Kórházat azok közül, akik szén-monoxid-mérgezés miatt kerültek kórházba Zalaegerszegen. A városi jégcsarnokban szombaton történt a mérgezés, összesen 62 ember – köztük 38 gyermek – került kórházba, vasárnapra azonban mindenki panasz- és tünetmentes lett, így hazaengedték őket.

Az első betegeket fejfájás és hányinger miatt, mentővel vitték kórházba, majd szombaton délután még többen jelentkeztek ellátásra. A vizsgálatok során és a vérgáz-értékek mérésekor mindenkinél kimutatható volt a szén-monoxid-mérgezés, volt, akinél a normális koncentráció kétszeresét, és volt, akinél a tizennégyszeresét mérték. Súlyos eset nem volt, a betegek állapota enyhének, középsúlyosnak minősült – közölte a kórház.

Az érintetteket 4-6 órán keresztül megfigyelés alatt tartották, illetve oxigénterápiával kezelték. A jelentős szén-monoxid-terhelés miatt három gyermeket éjszakára is a kórházban tartottak, de vasárnap panasz- és tünetmentesen őket is hazaengedték.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy még tart az ügy vizsgálata, amelyben több társhatóság vesz részt. Egri Gyula megyei katasztrófavédelmi igazgató korábban közölte, hogy a tömeges rosszullétet valószínűleg a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta.

A készüléket a zalaegerszegi rendőrök lefoglalták. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan meg nem meghatározták.