Vágólapra másolva!
Akár a hadbíróságot kockáztatva is, de ki akarta vinni a tévészékházat védő rendőröket a parancsnokuk. Ezt vallotta tanúként Rudi Zoltán volt tévéelnök a rendőri vezetők büntetőperében. Az elnök szerint a rendőrök minden tőlük telhetőt megtettek.
Vágólapra másolva!

A tévészékházat védő rendőrök minden tőlük telhetőt megtettek – mondta Rudi Zoltán volt tévéelnök, akit kedden tanúként hallgatott meg a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa a 2006. őszi eseményekkel kapcsolatban megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében.

A tanú bírói kérdésre elmondta, parancsokat osztogató rendőri vezetőt nem látott, de azt igen, hogy a legalább 60-70 rendőrből többen is vérben ázva a földön fekszenek, és társaik ápolják őket. Az épületben füst és könnygáz volt. Az események gyorsan és ellenőrizhetetlenül zajlottak, a helyzet kaotikus, áttekinthetetlen volt.

A rendőrök éjfél után, hozzávetőleg egy és két óra körül hagyták el az épületet. Egy meg nem erősített pletyka szerint a parancsnokuk azt mondta: "Még, ha hadbíróság elé kerülök, akkor is kiviszem innen a fiaimat, mert megölik őket" – vallotta Rudi Zoltán.