Tarlós: Demszky nem érdemli meg, hogy sütkérezzen a 4-es metró fényében

Vágólapra másolva!
Tarlós István budapesti főpolgármester haragszik Demszky Gáborra, elődjére, nem is fogja meghívni a 4-es metró átadására, erről Tarlós beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az átadás lehet, hogy nem lesz meg a választásokig, a vállalt március végi határidő lehet, hogy pár héttel kitolódhat.
Vágólapra másolva!

Nem hívja meg Tarlós István főpolgármester Demszky Gábort, Budapest előző főpolgármesterét a 4-es metró közelgő átadására, mert nem érdemli meg – ezt Tarlós mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Tarlós a jobboldali újságnak elmondta, hogy eleinte felvetődött benne, már csak udvariasságból is, hogy meghívja Demszkyt az átadásra, de meggondolta magát.

A mostani budapesti városvezető szerint az elődje által ellenjegyzett szerződések okozzák a város legfőbb gondjait, így többek között az eladósodott BKV-t is. Tarlós szerint a 4-es metró alapjában egy elhibázott beruházás, mert bár szükség van a metróra, de ebben a formában nem lett volna szabad a fejlesztések legelejére sorolni. Nehezményezte azt is, hogy az MSZP-SZDSZ-kormányok idején „konok, alaptalan és gonosz módon” Orbán Viktort tették felelősség a metróberuházás elhúzódásáért, és ebben „Demszky élen járt.”

Mindezek miatt „Demszky nem érdemli meg, hogy sütkérezzen a metró befejezésének fényében”, nyomatékosította Tarlós.

Tarlós arra a kérdésre, hogy tarthatónak ítéli-e azt a március végi határidőt a 4-es metró átadására (így épp a választások előtt egy héttel adnák át a metrót), amelyet ők mondtak, azt mondta, hogy még zajlik a teszt, voltak biztonsági hibák, amelyeket korrigáltak, de ha nem lesz szerencséjük, a határidő pár héttel, maximum egy hónappal kitolódhat.

Demszky egyébként nemrég megpályázta egy európai nagyvárosi lobbiszervezet főtitkári posztját, a bírálóbizottság tagja Tarlós is.