Előzetesbe került a családirtás gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken azt a férfit, akit a Magyarbánhegyesen történt kettős gyilkossággal gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított csütörtök délután egy magyarbánhegyesi családi házban egyelőre ismeretlen típusú lőfegyverrel többször rálőtt az ott tartózkodó négy emberre (két férfire és két nőre). Egy férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette. A másik két embert életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezte a 47 éves vésztői férfi előzetes letartóztatását, a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója pedig el is rendelte.

A csütörtöki lövöldözésben a 47 éves vésztői férfi volt élettársának az édesanyját és az új párját sebesítette meg halálosan. A két sérült pénteken délelőtt is életveszélyes állapotban volt.

A rendőrségre fél négykor érkezett bejelentés arról, hogy lövéseket hallottak egy magyarbánhegyesi házból. A gyanúsított tette után magával vitte a lányát, akit utóbb a rendőrök megtaláltak és biztonságba helyeztek. A férfi nem sokkal tette után Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon feladta magát.