Gyurcsány: a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Tarlós

Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Interjú Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével.
Vágólapra másolva!
A DK elnöke hétfejű sárkánynak írta le a Fideszt, akinek vasárnap levághatják a második fejét.
Vágólapra másolva!

„Felháborodok, tehát vagyok" - mondtan a DK kampányzáró rendezvényén a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc pártja polgármesterjelöltjei után lépett mikrofonhoz, és arról beszélt: minden demokratikus jelöltre leadott szavazat világos üzenet a kormánynak, hogy "nem adtuk fel a reményt, nem akarunk idomulni, hanem szeretnénk magunk lenni, ebben az értelemben szabadelvűek vagyunk."

A DK elnöke szerint vasárnap újabb üzenetet lehet küldeni a Fidesznek Forrás: Origo

A hétfejű sárkány két levágott feje

Idén harmadszor, vasárnap ismét választás lesz, de már sokan unják - folytatta Gyurcsány, elismerve, hogy sok újat már ő sem tud mondani, de a közös reményt ezúttal is meg tudja erősíteni. Azt nem ígérheti, hogy holnapután áttörnek, hiszen

Tavasszal levágtuk a hétfejű sárkány egyik fejét, vasárnap a második jön Forrás: Origo

Papírforma Tarlós István győzelme

A demokratikus erők Gyurcsány szerint jobban szerepelnek Budapesten, a mai négy, nem kormánypárti kerületből úgy vélte, 8-10 is lehet, köztük pedig lesz DK-s vezetésű is. "A papírforma - lássuk be - Tarlós István győzelme, de pár hete kinek kedvezett a papírforma az ír-magyar meccsen?" - tette fel a kérdést, emlékeztetve, hogy a magyarok győzelmét várták, mégis az írek nyertek.

Gyurcsány is támogatta, hogy Falus Ferenc visszalépjen Bokros Lajos javára Forrás: Polyak Attila

Tarlósnál csak jobb lehet Bokros

Gyurcsány szerint "a legrosszabb Bokros is jobb, mint a legjobb Tarlós". A pártelnök LMP-s és liberális "barátainak" azt üzente, döntsék el, Bokros vagy Tarlós. "Aki ma a demokratikus oldalon nem Bokrost támogatja, az Tarlós támogatja, aki pedig őt támogatja, az az ellenfelünk" - tette viilágossá. Nincs más lehetőség, mint az együttműködés - fejezte be beszédét a kampányzárón a DK elnöke.

Reagált a Fidesz: megszorítók

A baloldalon ma is a megszorítás a közös pont - így reagált a DK kampányzárójára a Fidesz. A párt közleménye szerint világossá vált, hogy Bokros Lajos Gyurcsány Ferenc jelöltje. A kormánypárt szerint az a kormány, amelyikben Bokros volt a pénzügyminiszter, és Gyurcsány kormánya is elvett pénzt a társadalom számos rétegétől, így