Magyarázkodnak a hétfői tüntetés szervezői

Vágólapra másolva!
A Közfelháborodás Napja szervezői számos megkeresést kaptak a hétfői tüntetés lezárásával kapcsolatban, amire közleményben reagáltak.
Vágólapra másolva!

A Nem Némulunk El Facebook-csoport állítása szerint a szervezők nem hagyták el a helyszínt a Kossuth téri tüntetés lezárása után, kivéve egy szervezőt, akinek előre megbeszélt tévészereplése volt.

"A többiek végig a helyszínen voltak, és miután látták, hogy a tömeg nem akarja abbahagyni a demonstrációt, egy részük igyekezett vonulást csinálni az egyik NAV székházhoz, ám a tüntetők nem mozdultak. A másik részük a kordon ledöntése után a vagyoni károkozás minimalizálásán munkálkodott" - áll a csoport közleményében.

Úgy gondolják, a kormánynak mindegy, hogy hányszor mennek ki az utcára tízezrével, mert a tömeg szelíd erejéből nem értenek, ezért eljött a tettek ideje.

A csoport egyik célja, hogy visszaállítsa az adóhatóság becsületét, hogy jó lelkiismerettel lehessen adózni az országban. Ehhez szerintük a NAV átvilágítására és a korrupció gyanújába keveredett NAV-osok távozása van szükség.

Akciót hirdettek, hogy fokozzák az adóhatósági vezetők nyomását, ennek keretében személyesen és telefonon is rendszeresen érdeklődnek majd a NAV ügyfélszolgálatain arról, hogy lemondott-e már Vida Ildikó.