A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Csákváron.

A reszicsökkentés nem politikai termék

Semjén Zsolt mintegy 250 ember előtt elmondta: a rezsicsökkentés „tisztán gazdasági terméknek indult és nem politikainak”.

A rezsicsökkentés indokának nevezte, hogy a gazdasági válság és a 2010-es kormányváltás után a magyar középosztály elkezdett megtakarítani, de nem vásárolt. A belső fogyasztás serkentésének egyik eszköze lett a közműcégek extraprofitjának elvétele, majd az árak radikális csökkentése, amely „pénzt hagyott a zsebekben” - mondta a politikus.

Semjén Zsolt felszólal az OrszággyűlésbenForrás: Origo

Az államosítás lehet a megoldás

Semjén Zsolt szerint az ellátási biztonság növelésének záloga az áram- és gázszolgáltató szektor teljes államosítása lesz, amelynek első lépéseként visszavásárolta az állam az E.ON-tól a gáztárolót. Ma már nem csak külföldi cégek döntik el, lesz-e fűtés télen, és ma már nem ők döntik el, mennyit fizessünk érte – fogalmazott.