Nagyon kíváncsi Szijjártó Péter vagyonára az ellenzék

2014.09.23. 12:59

Ismét vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Szijjártó Péter államtitkár ellen az Együtt–PM. Az ellenzéki párt kedden adott ki erről közleményt, amelyben azt írták, Szijjártó Péter tavaly 10 millió forintot keresett, miközben a megtakarítása ennek másfélszeresével, közel 15 millióval nőtt. Ez az ellenzéki párt szerint több mint gyanús, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek vele szemben. A korábbi hasonló kezdeményezés nem ment át a mentelmi bizottságon februárban.

Szijjártó Péterről a Bors azt írta kedden, hogy miniszteri jelöltsége és sportsérülése miatt várhatóan felhagy a versenyszerű futsallal. Ezzel szinte Orbán Viktor nyomdokába lép, aki annak idején miniszterelnöksége miatt hagyott fel a versenyszerű focival.

Azt is összeszedték, hogy bár 36 évesen Szijjártó a fiatal miniszterek közé tartozik majd, ha a parlament is megszavazza, de volt nála fiatalabb miniszter, még Magyarországon is. Jelenleg az osztrák Sebastian Kurz a legfiatalabb külügyminiszter, aki 26 éves.

Szijjártó Péter vagyonával az RTL Klub hétfői híradója foglalkozott alaposabban, megjegyezve, hogy csak politikusként dolgozott, a vagyona mégis rendkívül mértékben nőtt. A miniszterjelölt vagyongyarapodásáról korábban  az Origo is írt.