Videón a tiszavasvári droglabor, leváltják a megyei rendőrkapitány

droglabor
Vágólapra másolva!
Egy ház alagsorában működő droglabort számoltak fel a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. Másfél kiló ópiátot találtak, két embert vettek őrizetbe. Közben az Országos Rendőr-főkapitányságnál az Origónak megerősítették, március 31-én távozik posztjáról Tarcsa Csaba szabolcsi főrendőr. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap fogták el a rendőrök azt a 33 éves tiszavasvári férfit és 28 éves társát, aki droglabort működtetett Tiszavasváriban. A házkutatáskor a rendőrök 1,26 kilogramm ópiátszármazékot találtak. A két férfit őrizetbe vették - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az alábbi rendőrségi videón a gyanúsítottak elfogása, illetve a házkutatáskor készült felvételek láthatók.

Nem tudni miért, de megy a kapitány

A droglaborról szóló rendőrségi hír kiadása után nem sokkal jelent meg az Országos Rendőr-főkapitányság rövid közleménye arról, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitány javaslatára a belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta Tarcsa Csaba szabolcsi főrendőr vezetői megbízatását. Tarcsa Csaba március 31-ig maradhat jelenlegi posztján.

Tarcsa Csaba Forrás: MTI/Balázs Attila

Tarcsa Csaba távozásának okairól kérdeztük a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét és az ORFK Kommunikációs Szolgálatát is, de egyik helyen sem tudták megmondani, mi állhat a belügyminiszter döntésének hátterében.