Egyetemistákat toboroz a hírszerzés, de ez titok

1 óra 40 perc, hajnali órában az FSA katonai hírszerzés irodájában
Stanislav Krupar
Vágólapra másolva!
Az egyetemek zárt számítógépes hálózatán terjesztett üzenetben toboroz új munkatársakat a magyar CIA. A polgári hírszerzés a külföldi munka varázsával és versenyképes fizetéssel csábítja a mesterszakosokat.
Vágólapra másolva!

A felsőoktatási intézmények belső hálózatán, a Neptun-rendszeren küldött üzenetekben toboroz új munkatársakat a mesterszakos hallgatók között a magyar CIA, az Információs Hivatal – adta hírül a 4024.hu debreceni portál.

Bizalmas adatokkal dolgoznak

Az Információs Hivatal polgári hírszerző szolgálat, mely főleg külföldön tevékenykedik. Rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse a kormányzati döntések megalapozását.

A leendő hírszerzőket a külföldi munkával és a versenyképes fizetéssel csábítják Fotó: Stanislav Krupar

A hivatal olyan adatokat, értesüléseket, dokumentumokat szerez be, amelyek a hivatalos csatornákon nem, vagy csak korlátozottan ismerhetők meg. Ehhez keresnek új munkatársakat, akiket a Neptunon terjedő felhívás szerint a külföldi munka lehetőségével és versenyképes fizetéssel csábítanak.

Nem mondanak semmit

A polgári hírszerzést a Miniszterelnökség felügyeli, ezért az Origo a tárcához fordult a hír megerősítését és további részleteket kérve. Azt a választ kaptuk, hogy "az Információs Hivatal sikeres szakmai munkájára való tekintettel nem áll módunkban kommentálni a megjelent sajtóhíreket".