Már irtják a szúnyogokat Csillaghegyen

szúnyog, szúnyogirtás, csillaghegy, rómaifürdő, repülőgép
Vágólapra másolva!
A nyári meleggel párhuzamosan megjelentek a szúnyogok is a vízparti területeken. Az utóbbi évek időjárása segítette a vérszívók elszaporodását Magyarországon. Már zajlik az irtás, olvasónk le is fotózott egy permetező kisrepülőt a főváros felett. 
Vágólapra másolva!

Olvasónknak sikerült lefotóznia egy szúnyogirtást végző kisrepülőgépet, amely éppen Rómaifürdő és Csillaghegy felett permetezett. Az alábbi képet az Origo egyik olvasója küldte el nekünk, ezért 10.000 Ft-os ClickShop vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg.

1,5 milliárd forintot szán a kormány a szúnyogirtásra. Ez a kisgép Csillaghegy és Rómaifürdő felett permetezte a környéket Forrás: Olvasónk fotója

Az utóbbi évek időjárása segítette a vérszívók, elsősorban a szúnyogok és a kullancsok elszaporodását Magyarországon.

A szúnyogok nemcsak kellemetlenek, hanem felelősek az egyik legsúlyosabb állatbetegség, a szívférgesség kórokozójának terjesztéséért is. Az ember szintén szúnyogcsípés révén kaphatja meg a betegséget, de az ilyen fertőzések nagyon ritkák. A tünetekről bővebben itt olvashat.

Központosított szúnyogírtás

A kormány a közelmúltban központosította a szúnyogírtást, erre 1,5 milliárd forintot különített el. A vérszívók sorainak ritkítása az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladata lesz mostantól.

Korábban a szúnyogirtást az önkormányzatok rendelték meg, általában közbeszerzés révén bízták meg a munkával a vállalkozókat.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!