Torgyán József visszavásárolná Kárpátalját

Torgyán József, Tyukod
Vágólapra másolva!
Antall József szerinte elmulasztotta, ezért Torgyán József most visszavásárolná Kárpátalját. Az Orbán-kormány volt kisgazda minisztere továbbá újra felajánlaná Magyarországot Szűz Máriának, valamint arról is beszélt, hogy államszövetségre kellene lépni Lengyelországgal.
Vágólapra másolva!

Végighordozná a Szent Koronát az országban Torgyán József, aki államszövetségre lépne Lengyelországgal, országokon átívelő pártszövetséget hozna létre, de aktív politikai szerepet már nem vállalna. Az egykori kisgazda pártelnök, az első Orbán-kormány agrárminisztere politikai terveiről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt csütörtök este.

Az északi nyitás híve

Az Orbán-kormány jelenlegi, keleti nyitás politikájával szemben Torgyán József északra nyitna. Az ügyvéd, egykori politikus elismerően szólt a nemrég megválasztott Andrzej Duda lengyel államfőről, és jelezte: Magyarországnak államszövetségre kellene lépnie Lengyelországgal. Erről levelet is írt a lengyel államfőnek.

Azt javasolta, hogy "a külügyeket és a hadügyeket közös miniszter intézze, akit a nagyobbik testvér, a lengyel adja". A magyar testvér adná a helyetteseket. Szerepet ebben az államszövetségben azonban nem vállalna, mert nem kíván "ebbe a mocsokba visszatérni, ami most a politika világában van", de szeretné elősegíteni, hogy az ország ebből kitörjön.

Visszavenné Kárpátalját

A volt pártelnök arról is beszélt, hogy "vissza kellene vásárolnunk Kárpátalját a lengyel-magyar államszövetség közös határa érdekében". Hozzátette:

Úgy vélte, a területet nem erőszakosan, hanem tárgyalás útján lehetne visszaszerezni, ennek érdekében "mozgósítani lehetne a világ magyarságát". Azt is mondta, hogy "Kárpátalján soha nem élt ukrán állampolgár, hiszen még Kijevnek is magyar fejedelme volt Álmos vezér személyében"

Aggódik a baloldalért

A volt miniszter a baloldal jövőjéről is beszélt a tévéműsorban. Szerinte a baloldalnak egy gesztust kellene tenni a magyar nép irányába, mert ennek híján nem lesz létjogosultsága a baloldali politikának Magyarországon.

Torgyán elmondása szerint azt javasolta Orbán Viktornak, hogy

közjogi keretek között ajánljuk fel Magyarországot Szűz Mária tulajdonába, ismételjük meg, amit Szent István királyunk tett 1025-ben.

Úgy látja, erre az eseményre meg lehetne hívni a pápát is.

Torgyán emlékeztetett arra, hogy ő tartja az 1994 és 1998 közötti parlamenti ciklus felszólalásainak rekordját: 3263-szor szólalt fel. A volt miniszter az interjúban azt is elismerte, hogy ha 1998-ban elfogadta volna a baloldal közeledését, akkor "nem szúrtak volna úgy hátba, mint a Fidesz."