Nagykoalíciós összefogással szabadulnának Várnaitól

zuglói polgármester-jelöltek vitája
zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája várnai lászló civilzugló egyesület zuglói polgármester-jelöltek vitája
Vágólapra másolva!
Munkaügyi bírósághoz fordul Várnai László, miután vélt NAV-adóssága miatt méltatlannak nyilvánították a képviselői tisztségre, ezért kizárták a zuglói képviselő-testületből. A határozatot 12-10 arányban szavazták meg a helyi politikusok. Várnai és a birtokunkba került hivatalos dokumentum szerint nincsen tartozása a politikusnak, így nem lehetett volna megfosztani a mandátumától.
Vágólapra másolva!

Korábbi adótartozása miatt 12-10 arányban méltatlannak nyilvánította a zuglói testület Várnai Lászlót, a Civil Zugló egyesület képviselőjét, ezért kizárták a testületből – értesült az Index. A politikus az Origónak elmondta, hogy politikai bosszúhadjáratnak tartja az egész eljárást, mivel jogilag sincsen köztartozása. Úgy látja, a Fidesz és az MSZP néhány képviselője összefogott ellene, mivel túl sok borsot tört az orruk alá.

Mint az alábbi dokumentumból is kiderül, a Fővárosi Kormányhivatal szerint sincsen tartozása Várnainak.

Várnai Lászlónak a Fővárosi Kormányhivatal szerint sincsen tartozása Forrás: Origo

Várnai László portálunknak azt mondta, hogy munkaügyi bírósághoz fordul a képviselő-testület döntése miatt.

A testületben, amely 21 önkormányzati képviselőből és a polgármesterből áll a Fidesznek csak 9 politikusa van. Ez azt jelenti, hogy többen a baldalról is Várnai ellen voksoltak. A határozatot egyébként zárt ülésen hozták.

Hasonló a helyzet volt Dunakeszin

Egyébként Dunakeszin három fideszes, egy szocialista és egy független önkormányzati képviselő neve nem szerepel a köztartozásmentes adatbázisban. Az új önkormányzati törvény szerint méltatlanná válik a tisztség betöltésére az a képviselő, akinek köztartozása van az állam vagy az önkormányzat felé, és az erről szóló értesítés átvételétől számított 60 napon belül nem rendezi.

2011-ben a felcsúti polgármestert is a köztartozása miatt menesztették, ezután került a telepüés élére Mászáros Lórinc.

Török–Harrach-együttműködés

Mint arról az Origo még februárban beszámolt, Török Zsolt munkatársa lett Harrach Péter Zuglóban. Harrach Péter a KDNP parlamenti frakcióvezetőjének a fia. Korábban a zuglói Fidesz–KDNP-frakciót vezette, az idei önkormányzati voksoláson már nem indult a XIV. kerületben. Harrach Péter, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. Lipták villai tagintézmény vezetője lett.