Orbánnak is ellentmondott a Fidelitas

Böröcz László; Ágh Péter; Rogán Antal, Fidelitas
Vágólapra másolva!
Félreértették a szervezet által kezdeményezett „provokátorfigyelés” ötletét, a céljuk nem az volt, hogy tüntetőket listázzanak, vagy róluk adatokat gyűjtsenek – mondta Böröcz László, a Fidelitas elnöke.
Vágólapra másolva!

Ők a magukat „civilnek hazudó pártaktivisták” tevékenysége ellen akartak fellépni. Arra a felvetésre, hogy anno a Fidelitas is provokálta például Gyurcsány Ferenc rendezvényeit, az ifjúsági szervezet elnöke azt felelte, az nem állami ünnepségen történt.

A provokátorfigyeléssel kapcsolatban a Mandinernek adott interjújában azt mondta: meg fogják vizsgálni az ombudsman álláspontját és csak „olyasmiben lesznek benne”, ami teljesen megfelel a törvénynek. Az ötlet egyébként tényleg a Fidelitastól származott, de egyeztettek róla a Fidesszel is, de hogy pontosan kivel, azt nem árulta el Böröcz.

Hamar ismert lett a Fidelitas új elnökének a neve Forrás: MTI/Marjai János

„Tök kellemetlen”

A Mandiner rákérdezett arra is, hogyan viszonyul Böröcz ahhoz, hogy a testvérének öt trafikja is van Szombathelyen. A Fidelitas-elnök szerint neki nem volt köze testvére sikeréhez, de azt is hozzátette: „nyilván nem tilthatom meg neki, hogy pályázzon; akkor sem, ha ez a sztori nekem tök kellemetlen.”

A felvetésre, hogy hol volt a Fidelitas a fiatalokat megmozgató döntéseknél, például a netadónál, Böröcz azt felelte, nem értettek egyet az ötlettel és ezt jelezték is belső fórumokon. A tandíjjal kapcsolatban is elmondták Orbánnak, hogy nem támogatják annak bevezetését.

Nem a Fidelitas ötlete volt a provokátorfigyelés Forrás: MTI/Marjai János

Nincs bojkott?

A Hír TV fideszes bojkottjával kapcsolatban pedig úgy reagált: „nekem senki nem szólt arról, hogy bojkott lenne, kedden is voltam még a Lánchíd Rádióban. Tehát ha hívnak, ha értelmes a téma és ha tudok rá időt szakítani, továbbra is megyek. Amióta politizálok, egyszer sem szólt bele senki abba, kinek nyilatkozzak és kinek ne. Sosem volt ez téma.”