Orbánnál veszélyben vannak Simicska emberei

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Még ebben az évben minden, Simicska Lajoshoz közel álló hivatalnoktól, cégvezetőtől megválhat Orbán Viktor. Ezt konkrétan még nem jelentette be senki, de az államigazgatásban dolgozók azt mondják, több vezetői poszton is érik a személycsere. 
Vágólapra másolva!

Még az idén megválik az összes, Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőtől Orbán Viktor miniszterelnök – értesült a Figyelő. A lapnak név nélkül nyilatkozó állami dolgozók így fogalmaztak:

Vida Ildikó is távozhat

Ha ez valóban így lesz, akkor egy sor fontos állami hivatal, illetve cég élén várható még az idén változás. Vida Ildikó kapcsán jó ideje emlegetik, hogy távoznia kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről. A lap szerint csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor "mikor adja ki a parancsot".

Vajon tényleg Orbán Viktor parancsára várnak? Fotó: Polyák Attila - Origo

A Figyelő értesülései szerint többek között elküldhetik Baki Csabát, aki a Magyar Villamos Műveket igazgatja, és Dávid Ilonát, aki elismerten jó munkát végez a MÁV-nál. Ugyanakkor rajtuk kívül is egy sor fontos állami hivatal, cég élén jöhet még változás.

Totális médiaháború

A milliárdos vállalkozó nyíltan akkor került először összeütközésbe a kormányfővel, amikor meghirdették az új reklámadó tervét. Simicska Lajos ekkor totális médiaháborút ígért, de arra ő sem számított, hogy saját médiabirodalmának kulcsemberei kilépnek mögüle, szinte azonnal az összetűzés után.

Simicska Lajos embereinek mennie kell - írja a Figyelő Fotó: Bielik István - Origo

Szikszai Péter, a Hír TV médiaigazgatója február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt távozott. Erről bővebben ide kattintva olvashat. Egyes hírek szerint a "lelkiismereti okok" alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni.

"Mindenkit kibaszok!"

A vállalkozót ugyanakkor nem rázta meg emberei távozása:

"Amíg én vagyok, minden van, és mindenkit kibaszok!"

– mondta az Origónak. Majd az Indexnek azt mondta, hogy Orbán Viktor egy geci. Emiatt a Hír TV Célpont stábja is távozott. Azt mondták, "szerintünk Orbán nem geci".