Lövöldözés egy soroksári buszmegállóban

2015.05.14. 06:20

Gumilövedékes fegyverből leadott lövésektől egy férfi életveszélyes, egy másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a sebesülteket a mentők kórházba szállították - közölte a rendőrség csütörtökön kora reggel a honlapján.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerdán este Budapesten, a XXIII. kerületi Majori úton egy buszmegállóban két többfős társaság között – korábbi haragos viszony miatt – szóváltás, majd dulakodás alakult ki.

A vita tettlegességig fajult, és egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, két férfi megsérült, az egyikük sebe súlyos, a másiké életveszélyes, őket a mentők kórházba vitték.

Egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, egy férfi súlyosan, egy másik életveszélyesen megsérültForrás: MTI/Lakatos Péter

Négy gyanúsított

A rendőrök elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak négy személyt, két nőt és két férfit. Egy 35 éves nőt és egy 17 éves budapesti lányt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrök őrizetbe vették őket. A nyomozók megkezdték egy 53 éves budapesti és egy 19 éves gyáli férfi gyanúsított kihallgatását.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.