Lövöldözés egy soroksári buszmegállóban

Budapest, 2015. május 14.
Rendőrök és mentők dolgoznak 2015. május 13-án késő este a XXIII. kerületi Majori úton, ahol egy buszmegállóban két, több fős társaság között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. A vita tettlegességig fajult, és egy gumilövedéke
Budapest, 2015. május 14. Rendőrök és mentők dolgoznak 2015. május 13-án késő este a XXIII. kerületi Majori úton, ahol egy buszmegállóban két, több fős társaság között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. A vita tettlegességig fajult, és egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, egy férfi súlyosan, egy másik életveszélyesen megsérült. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Gumilövedékes fegyverből leadott lövésektől egy férfi életveszélyes, egy másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a sebesülteket a mentők kórházba szállították - közölte a rendőrség csütörtökön kora reggel a honlapján.
Vágólapra másolva!

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szerdán este Budapesten, a XXIII. kerületi Majori úton egy buszmegállóban két többfős társaság között – korábbi haragos viszony miatt – szóváltás, majd dulakodás alakult ki.

A vita tettlegességig fajult, és egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, két férfi megsérült, az egyikük sebe súlyos, a másiké életveszélyes, őket a mentők kórházba vitték.

Egy gumilövedékes fegyverből több lövést adtak le, egy férfi súlyosan, egy másik életveszélyesen megsérült Forrás: MTI/Lakatos Péter

Négy gyanúsított

A rendőrök elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak négy személyt, két nőt és két férfit. Egy 35 éves nőt és egy 17 éves budapesti lányt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a rendőrök őrizetbe vették őket. A nyomozók megkezdték egy 53 éves budapesti és egy 19 éves gyáli férfi gyanúsított kihallgatását.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.