Pofon vágtak egy nőt Kocsis Máté ünnepi megemlékezésén

Vágólapra másolva!
Elismerte a Józsefvárosi Önkormányzat az Origónak, hogy atrocitás történt a hivatalos augusztus 20-i rendezvényen, azt azonban cáfolták, hogy az általuk megbízott biztonsági őr ütött. A Közterület-Felügyeleti Ügyosztály vezetője perre viszi a dolgot. 
Vágólapra másolva!

Botrányba fulladt a Józsefvárosi Önkormányzat augusztus 20-i megemlékezése. Az ünnepi műsor alatt ugyanis egy nagyjából 50 fős csoport tüntetett volna a kormány és Kocsis Máté bevándorlásellenes politikája ellen. Húsz kidobó kinézetű ember azonban elállta az útjukat, és megakadályozta őket abban, hogy részt vegyenek az ünnepségen, sőt némi szóváltás után megütöttek egy idős nőt – állítja az Index és a Hír24.

A Facebookon is hirdették a tüntetést

A tüntetők a Nincs Alku Párt tagjai, és a Facebookon tették közzé felhívásukat, miszerint „Kocsis Máté augusztus 20-án beszédet mond a Józsefvárosban, ahol polgármesterként rontja a levegőt,

A Józsefvárosi Önkormányzat elismerte, hogy atrocitás történt, ám azt állítják, abban nem vettek részt az általuk megbízott biztonsági őrök. Mint közleményükben írják, a Józsefvárosi Önkormányzat mai rendezvényét, mint minden más esetben,

Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. Az önkormányzat azt állítja, hogy a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést.

Tudták, hogy lesznek tiltakozók

A tüntetők vezetője megbeszélte a rendezvény biztonsági szolgálatának vezetőjével, hogy ha nem csinálnak semmi botrányosat, akkor bemehetnek a rendezvényre.

Az egyelőre nem derült ki, hogy honnan érkeztek azok, akik kidobóként viselkedtek, rajtuk ugyanis semmilyen azonosító nem volt. A rendőrség jegyzőkönyvet vett fel, de nem léptek közbe, amikor kirobbant az atrocitás.

Bajusz Ferenc perel

Bajusz Ferenc, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetője közleményt adott ki az esetről. Ebben azt írta: nem hívott biztonsági őröket, a rendezvény biztosítását, mint minden ünnep esetében, a közterület-felügyelet látta el. Az Index ellen pedig jogi lépéseket tesz.

Az Origónak az önkormányzat újra elküldte a már korábban kiadott közleményét. Kocsis Máté még annyit hozzátett: nem kíván foglalkozni a tüntetés szervezőjével, Szabó Gáborral.