Orbán Viktor ezúttal nem rizikózott

orbán Viktor karácsony
Vágólapra másolva!
Konzervatív jókívánságot tett közzé Facebookon.
Vágólapra másolva!

Ahogy tavaly, 2014-ben, úgy idén is közzétett karácsonyi jókívánságot Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Ezt írta: "Igazságosabb világot, több békességet és derűsebb életet kívánok honfitársaimnak."

Ezúttal azonban nem kockáztatott - vagyis az(ok) nem, aki(k) a Facebook-oldalát szerkeszti(k) -, az üzenet mellé csak a Magyar Időkben megjelent interjúját osztotta meg.

Igazságosabb világot, több békességet és derűsebb életet kívánok honfitársaimnak.

Posted by Orbán Viktor on Thursday, December 24, 2015

Személyesebb volt

A 2014-es üzenete sokkal személyesebb volt, akkor áldott, békés karácsonyt kívánt. Nem beszélve a képről, amin egy karácsonyfa ágai és két gömbdísz mögül kandikált a kamerába.

Orbán Viktor a 2014-es karácsonyfa ágai mögött Forrás: Facebook

Orbánviktoring

Idei óvatossága érthető, a tavalyi kép futótűzként terjedt el az interneten, önálló életre kelt, mémmé vált. Orbán Viktor arca helyére egyesek a sajátjukat, mások Vida Ildikóét szerkesztették, a dísz helyét a Halálcsillag vette át.

Megint mások megpróbáltak a miniszterelnök nyomdokaiba lépni, saját karácsonyfájukkal igyekeztek reprodukálni a kompozíciót. Az egész jelenségnek saját neve is lett, az orbánviktoring, írtunk róla bővebben, és néhány mémet is összegyűjtöttünk.