A Vörösmarty téren legfeljebb a petárdák robbannak szilveszterkor

A nap képei Budapest, 2015. január 1.
Tűzön ugrik át egy szilveszterező férfi a belvárosi Vörösmarty téren 2014. december 31-én este.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. január 1. Tűzön ugrik át egy szilveszterező férfi a belvárosi Vörösmarty téren 2014. december 31-én este. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar titkosszolgálatok nem tudnak róla, hogy Magyarország ellen terrortámadás készülne szilveszterkor.
Vágólapra másolva!

Magyarország titkosszolgálatai nem kaptak olyan jelzéseket a partner hatóságoktól, hogy itthon szilveszterkor terrorcselekményekre készülnének - mondta Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó december 28-án, hétfőn este az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Hozzátette, nincs szükség a 3-as készültségi szint fokozására, a jelenlegi rendőri erő biztosítani tudja a közterületek biztonságát.

Bécs készültségben

A bécsi hatóságok múlt szombaton közölték, hogy a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban.

Több európai főváros

A rendőrség közleménye szerint a karácsony előtti napokban egy "baráti titkosszolgálat" arra figyelmeztette több európai főváros hatóságait, hogy a két ünnep között

nagyobb tömegrendezvények ellen robbanószerkezetekkel vagy lőfegyverekkel tervezhetnek merényletet elkövetni terroristák.

Christoph Pölzl, a bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy emiatt az átlagosnál magasabb szintű készültségbe helyezték az állományt, és fokozták a közterek megfigyelését és a robbanóanyagok szállítására alkalmas járművek ellenőrzését. Ugyanakkor egyelőre nem tudnak konkrét helyhez és időhöz köthető fenyegetésről, és nem kell lemondani előre meghirdetett rendezvényeket a figyelmeztetés miatt - emelte ki.