Agykárosodást szenvedtek a drogügyben érintett csecsemők

Vágólapra másolva!
Súlyos agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők, mindketten ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is. 
Vágólapra másolva!

Ezt Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója közölte kedden. Mint azt az Origo megírta, január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. A szolnoki kórházba került két fiatal, várandós nő is hozzájuk került, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk. Lippai Norbert azt mondta, a csecsemők állapota most stabil, de

az eset következményeként még a méhen belül oxigénhiányos állapotba kerültek, és az agyuk károsodott.

Kitért arra, hogy a kisbabák további ápolásra szorulnak az állapotuk miatt, ezért a kórházból kikerülve nem haza, hanem otthonba kerülnek majd.

Elindult a nevelésbe vételi eljárás

Egyelőre

egyik törökszentmiklósi nő sem kaphatja vissza a csecsemőjét,

mert a rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyükben. A megyei kormányhivatal sajtóosztálya úgy nyilatkozott, hogy az ügyben érintett szervezetek, hatóságok szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy mihamarabb megszülessen "a kiskorúak érdekében legjobb döntés".

Előzetesben a gyanúsított

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek, és a bíróság február 1-jén egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását. A Szolnoki Törvényszék sajtócsoportja arról tájékoztatott kedden, hogy a férfi előzetes letartóztatását a bíróság június elsejéig meghosszabbította. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett.