Szijjártó szerint nonszensz a Freedom House jelentése

A Magyar Európai Üzleti Tanács 2015. évi országjelentése
Szijjártó Péter újabb veszélyt lát
Vágólapra másolva!
Nonszensznek nevezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Freedom House friss, a demokratikus jogok érvényesülését vizsgáló jelentését.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt arról, hogy az amerikai nonprofit szervezet a 2015-öt áttekintő Nations in Transit című, kedden közzétett jelentésében Magyarországról azt állapította meg, hogy tavaly tovább romlott a demokratikus kormányzás minősége.

Szijjártó Péter elmondta: nonszensz a jelentés tartalma, és nonszensz az is, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van.

Szijjártó Pétert nem az amerikai dicséret kivívása motiválja Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem dicséretért dolgoznak

Hozzátette: nonszensz az is, Magyarországot amiatt akarják „lehúzni”, hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.

Értelmezhetetlennek nevezte a tárcavezető, hogy olyan országból érkezik kritika a bevándorlási válságra adott magyar válaszra, amely nem kerítést, hanem falat épített a déli határára, és amelynek elnökválasztási kampányában minden, és annak ellenkezője is elhangzik.

„Minket a magyar emberek választottak meg, nekünk az a feladatunk és kötelességünk, hogy a magyar emberek érdekének és biztonságának megfelelően járjunk el. Minket nem az motivál, hogy több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek dicsérő szavait kivívjuk” - fogalmazott Szijjártó Péter.