Előzetesben Kisléta polgármestere

Vágólapra másolva!
Előzetesbe került Kisléta tavasszal újraválasztott polgármestere, aki ellen jogosulatlan gazdasági gazdasági előny megszerzésének vádjával folyik eljárás. 
Vágólapra másolva!

A bíróság szeptember 22-én döntött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisléta polgármesterének előzetes letartóztatásáról az ellene jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének vádja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A Blikk információja szerint Madácsi Imre betegségre hivatkozva többször nem jelent meg korábbi büntetőügye tárgyalásain, amit valószínűleg megelégelhetett a bíróság, és elrendelte a polgármester őrizetbe vételét.

A Fővárosi Törvényszék szerdai közlése szerint az ügyben 2013. március 21-én volt az első tárgyalási nap.

Az alpolgármester viszi tovább a falu ügyeit

A letartóztatott Madácsi Imre, Kisléta független polgármestere helyett Szabó László alpolgármester látja el a hivatali teendőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

Szabó László, aki Kisléta háziorvosa, az MTI-nek elmondta, hogy a távol lévő polgármester helyett a törvényi előírásoknak megfelelően látja el a napi teendőket, szerdán is intézkedett hivatali ügyekben.
Hozzátette: eddig hivatalosan nem tájékoztatták az illetékesek az önkormányzatot, így nem tudják azt sem, hogy új vagy régebbi bírósági ügy miatt rendelték-e és mennyi időre a polgármester előzetes letartóztatását.

Januárban megszűnt a tisztsége, áprilisban újraválasztották

Madácsi Imrét 2014-ben a Fidesz–KDNP színeiben választották meg. Tavaly a közigazgatási és munkaügyi bíróság kimondta, hogy méltatlanná vált tisztségére, mert korábban egy év, két évre felfüggesztett börtönre ítélték, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt.

Idén áprilisban megint indult a posztért, ekkor már függetlenként, és nagy fölénnyel ismét nyert.