Vágólapra másolva!
Közösen zárták kulcsra, majd pecsételték le az Országos Roma Önkormányzat irodáit a két táborra szakadt szervezet képviselői. Napközben még rendőrök próbálták kezelni a botrányos állapotokat.
Vágólapra másolva!

Kompromisszumra jutottak az Országos Roma Önkormányzat képviselői: csütörtökig zárva lesznek a szervezet irodái. Napközben még botrányos jelenetek közepette tépték fel az ajtókat a változást akaró képviselők, akik a kórházban lévő elnököt is leváltották.

A RomNET tudósítása szerint a kiegyezést órákig tartó feszült patthelyzet előzte meg. A képviselők nem tudtak megegyezni arról, kinek van joga bezárni az épületet.

A bizonytalan helyzettől legelőször a portás sokallt be:

telefonon bejelentette főnökének a felmondását, majd összepakolta cuccát, és távozott az épületből.

A képviselők a kivárásra játszva akarták eldönteni, hogy aki tovább bírja, az zárhatja majd be a cigány önkormányzati székházat.

A rendőröknek is be kellett avatkozniuk napközben Forrás: Origo

A képviselők végül este 20 órakor egyeztek meg: kulcsra zárják az épületet, a zárakat pedig lepecsételik. A nyitás időpontjában is egyetértésre jutottak: a megbízott elnök és a pénzügyi bizottság vezetőjének jelenlétében csütörtök reggel mennek be újra az irodáikba. Kedden és szerdán a hivatal nem tart ügyfélfogadást,

a munkatársakat két nap szabadságra küldték.

A képviselők abban bíznak, hogy a Fővárosi Kormányhivatal csütörtökig eldönti, hogy szabályszerű volt-e az ORÖ hétfői rendkívüli közgyűlésének megtartása.

Az Országos Roma Önkormányzatnál hónapok óta folyik hatalmi harc, miután megromlott a viszony Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos és Hegedüs István között.

Miután Farkas Flórián lett a miniszteri biztos, NAV-nyomozók lepték meg az Országos Roma Önkormányzatot. Az adóhivatal három ügyet egyesítve nyomoz az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló, Híd a munka világába elnevezésű program forrásainak felhasználásával kapcsolatban.