Orbán Viktor tájékoztatta Ádert Jánost, hogy a Fidesz ismét őt jelöli államfőnek

Áder János Finnországban
Áder János
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor személyesen tájékoztatta Áder Jánost arról, hogy a Fidesz ismét őt jelöli az államfői posztra. A köztársasági elnök úgy reagált: megtiszteltetésnek tekinti az újabb felkérést, melyre karácsony után ad választ.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkereste Áder János köztársasági elnököt. Tájékoztatta arról, hogy a Fidesz elnöksége javaslatot tesz a parlamenti frakciónak, hogy az államfőválasztási eljárás során ismét Áder János jelölését és megválasztását támogassa.

Áder János megtiszteltetésnek tekinti az újabb ciklusra való felkérést Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az államfő sajtóirodája reagálásában közölte: Áder János

Hozzátették: Áder elnöki tevékenysége elismeréseként tekint a Fidesz elnökségének egyhangú felkérésére.

A köztársasági elnök ugyanakkor tiszteletben tartja mindazon ellenzéki politikusok véleményét is, akik elutasítják jelölését

- tudatták, megjegyezve: az államfő azonban továbbra sem kíván semmiféle pártcsatározás résztvevőjévé válni, mivel ezt a köztársasági elnökre vonatkozó alaptörvényi rendelkezések eleve kizárják.

Áder János köszönetét fejezte ki egyúttal Magyarország mindazon polgárainak, "akik az elmúlt években támogatták a Magyarország érdekében és képviseletében végzett tevékenységét, valamint a közös jövőnket alapjaiban meghatározó klímavédelem ügyében tett erőfeszítéseit."