Offshore-nyomozás: eddig 900 céget vizsgáltak át

4-es metró 4-es metró átadása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY metró metróalagút metróállomás metrókocsi peron Budapest, 2014. március 28.
A Rákóczi téri állomásra érkezik egy Alstom szerelvény a Keleti pályaudvar felől az átadás előtt álló 4-es
Budapest, 2014. március 28. A Rákóczi téri állomásra érkezik egy Alstom szerelvény a Keleti pályaudvar felől az átadás előtt álló 4-es metró vonalán 2014. március 25-én. Az új metrószakaszt március 28-án reggel adják át az utazóközönségnek, amely a hétvégén ingyen veheti igénybe. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az offshore-nyomozással párhuzamosan vizsgálják az Alstom-ügyet is.
Vágólapra másolva!

Eddig mintegy 900 offshore-céget vizsgáltak át a Nemzeti Nyomozó Irodánál az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított tízfős nyomozócsoport.

A nyomozásban a rendőrség együttműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a közbeszerzési hatósággal, valamint a titkosszolgálatokkal, és elemzik például a sajtóhíreket is – írja a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.

Vizsgálják az Alstom-ügyet is Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A rendőrség részleteket nem közölt, azonban a lap információi szerint az offshore-szálak felderítésében szerepe van a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalnak, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is.

Az offshore-nyomozással párhuzamosan a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az Alstom-ügyet is,

a lap úgy tudja, hogy a francia járműgyártóval kapcsolatos nyomozás határideje idén augusztus 3-a, de ha szükséges, az időpontot meghosszabbíthatják.