Egy multi ajánlott segítséget a Kliknek

A Tarnazsadányi Általános Iskola vizesblokkja
Vágólapra másolva!
2014 óta várnak a vizesblokkok felújítására a Tarnazsadányi Általános Iskolában. Csatornahálózat nincs a településen, a szippantós pedig már nem hajlandó üríteni a derítőt, mert a fenntartó három hónapos elmaradásban van a számlák kifizetésével. Az iskola udvarát bármikor elöntheti a fekália. Egy multicég most megígérte, hogy segít.
Vágólapra másolva!

200 millió forintos gyorssegélyre lenne szüksége a Tarnazsadányi Általános Iskolának, hogy a 60 éves épület legfontosabb javítási, állagmegóvási munkáit elvégezhessék.

2014 óta várnak arra is, hogy normalizálják a helyzetet a vizesblokkokban.

Az ocsmány vécéket már csak végszükségben használják a pedagógusok és a 150 diák, és naponta attól rettegnek, hogy kicsap a derítőből a fekália, mert a szippantós addig nem hajlandó kijönni, amíg nem rendezi a Klik a számlatartozását - hívja fel a figyelmet a heol.hu.

A Tarnazsadányi Általános Iskola vizesblokkja Forrás: heol.hu/Korsős Viktor

A vizesblokk problémája most úgy tűnik, hogy hamarosan megoldódik. Az Unilever Magyarország Kft. felajánlotta segítségét, hogy a képen is látható, borzasztó állapotban lévő helyiséget felújítja. Közleményükben írták, hogy az EMMI-vel már felvették a kapcsolatot.

A cégnek tavaly már volt egy hasonló akciója: minden kiskereskedelmi vegyi- és élelmiszerüzletben forgalomban értékesített Domestos tisztítószer árából 5 forintot iskolai mosdó-felújításra költöttek. Az akciót idén megismétlik.

Az Origo úgy számolt, hogy

egy ilyen vizesblokk teljes felújítása nagyjából kétmillió forintba kerülhet.

A tornaterem födémje megsüllyedt, életveszélyessé nyilvánították, ennek ellenére is tartanak itt órákat, másként nem tudnák teljesíteni a napi kötelező testnevelést.

Az épület helyzetéről pontos információi vannak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, ennek ellenére "a legnagyobb magyar be- és feljelentő", Tényi István is levelet írt Sipos Imrének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárának, kérve az intézményt fenyegető állapotok felmérését, illetve lehetőség szerint az azonnali kormányzati segítséget.