Újabb tiltakozó akció a választási irodánál

Juhász Péter
Vágólapra másolva!
Plakátragasztással tiltakoztak az Együtt képviselői Gulyás Márton politikai aktivista elítélése és a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszos incidens miatt - két A4-es lapon üzentek a Nemzeti Választási Irodának.
Vágólapra másolva!

Tiltakozó plakátokat ragasztottak ki szerdán a Nemzeti Választási Iroda kapujánál az Együtt poltikusai. Juhász Péter és Berkecz Balázs újságírók jelenlétében tűzte ki az A4-es méretű papírlapokat, rajta az üzenettel:

Gulyást elítélték

Az Együtt így hívta fel a figyelmet arra, hogy míg a választási iroda névtábláit leszakító aktivistát, a Krétakör színház volt ügyvezetőjét, Gulyás Mártont kedden garázdaság miatt első fokon elítélte a bíróság.

Az NVI-t február 23-án ellepő kopaszok akciójának egyelőre nincs következménye - hiába váltott ki országos felháborodást, hogy élőpajzsként blokkolták az MSZP-s népszavazási kezdeményezését.

Juhász Péter, az Együtt politikusa, plakátragasztás után Forrás: Facebook/ Berkecz Balázs

A plakátragasztásról és Juhász sajtótájékoztatójáról videó is készült:

Juhász Péter sajtótájékoztatója az NVI-nél

Közzétette: Berkecz Balázs – 2016. március 23.

Megint vizsgálódnak

Juhász Péter elmondta, vérlázító ez a megkülönböztetés, ahogy az is, hogy

a Krétakör színházat egy év alatt harmadszor világítja át az adóhatóság.

A NAV legutóbb vizsgálatát éppen március 22-én, Gulyás Márton elítélésének napján indította el –a színházi társulatot egyébként március 15-én a holland hercegnő tüntette ki az egyik legrangosabb európai szakmai díjjal.

Az Együtt politikusa már Facebook-oldalán tette hozzá, "Vérlázító Orbán Viktor maga is, aki hatalmát is kordonbontásoknak és hasonló akcióknak köszönheti, amiknek nem volt jogi következménye".