Kockás körök szervezésére buzdít a Tanítanék Mozgalom

2016.04.12. 12:02

Alakítsanak kockás köröket, és tűzzenek ki fekete zászlót az iskola épületére - többek között ezt kérte a pedagógusoktól a Tanítanék Mozgalom a pénteki sztrájk kapcsán.

Kockás körök megalakítására buzdította az iskolákat a pénteki kétórás figyelmeztető sztrájk idejére a Tanítanék Mozgalom képviselője, miután a kormány képviselője nem jelent meg a Civil Közoktatási Platform által kezdeményezett egyeztetésen.

Tiltakozó a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál március 30-ánFotó: Marton Szilvia - Origo

Törley Katalin a sajtó képviselői előtt megdöbbenését fejezte ki, hogy a kormány nem élt a lehetőséggel, és nem ült le a tárgyalóasztalhoz velük, és emlékeztetett arra, hogy március 15-én megígérték, fokozatosan növelik a nyomást.

Használják a szimbólumokat

Április 15-én kétórás figyelmeztető sztrájk lesz, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervez, és a Civil Közoktatási Platform, valamint a Tanítanék Mozgalom is támogat.

Törley Katalin arra kérte a pedagógusokat, gondolják végig, mit tudnak tenni a tantestületeken, a kis kollektívákon belül a nyomásgyakorlás érdekében, használják az eddigi szimbólumokat, és alakítsanak helyi szinten kockás köröket. Emellett egész napra szolidaritást hirdetnek, és azt kérte, tűzzenek ki fekete szalagot az iskolákra.

Április 20-ra a Pedagógusok Szakszervezete hirdetett egész napos sztrájkot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK