Ha odavan a záporért és zivatarért, ez az ön hétvégéje lesz

Bursaspor Dzsudzsák Balázs
BURSA, TURKEY - AUGUST 17: Hungarian player Balazs Dzsudzsak signs with Bursaspor for 4 years in Bursa, Turkey, on August 17, 2015. Sergen Sezgin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Jönnek a felhők, bár meleg lesz az idő. Ma Dzsuzsákékat néziheti a tévében. Péntektől olcsóbb lesz a benzin. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Már megint eshet

Ma eleinte kevés felhőre, többórás napsütésre van kilátás. Délután, késő délután aztán észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan már zápor, zivatar is kialakul. 25-26 fok körüli meleg várható.

Pénteken a nap első felében gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar. Délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki újabb csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 24 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, délután több gomolyfelhőzettel. Délután elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. A déli, délnyugati szél mérsékelt lesz. Kellemes, 25 fok körüli hőmérséklet ígérkezik.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, és az északi tájakon többfelé, máshol csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás is lehet. A nyugati, északnyugati szél megerősödik.

Új autóbusz járat indul

  • Az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni tömegközlekedést érintő változások miatt több új autóbusz járat indult, illetve több változás is életbe lépett - írja a bkk.hu.
  • Újpalota, Nyírpalota úttól 8E (8-as helyett) és 108E (239-es helyett) járat közlekedik Kelenföld vasútállomás, illetve a Gazdagréti tér között.
  • A 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz meghosszabbított útvonalon a Móricz Zsigmond körtér metróállomásig viszi az utasokat.
  • Meghosszabbított útvonalon az Újbuda-központig jár az 58-as autóbusz.
  • Egész nap közlekedik a 101E járat (101-es helyett), csúcsidőszakban 101B közlekedik a Baross Gábor telepig.
  • 133E járat közlekedik (133-as és 233-as összevonása) Nagytétény és Újpalota között.
  • A 7-es autóbusz sűrűbben jár.
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Vigyázzon, különben leéghet

Fronthatásra nem kell számítani - írja a webbeteg.hu. Az enyhe nyári időben könnyen megfeledkezhetünk a megfelelő fényvédelemről. Igaz UV riasztás jelenleg nincs érvényben, ennek ellenére

főleg a déli órákban már rövid idő alatt, akár 15-20 perc alatt is leéghetünk.

A káros hatások ellen védekezhetünk megfelelő ruházatal – kalappal, UV szűrős napszemüveggel –, valamint nagy választékban hozzáférhetőek a különböző fényvédőkrémek. Amire érdemes figyelnünk, az a SPF (Sun Protective Factor) jelölés után álló szám, ami a fényvédő faktor számát jelöli UVB tartományban (a + jel azt jelzi, hogy UVA tartományban is véd).

Megint csökken a benzin ára

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. A csökkentéssel

a benzin átlagára 343-344 forintra, a gázolajé 341-342 forintra mérséklődik.

A 95-ös benzin átlagára legutóbb szerdán változott, akkor bruttó 2 forinttal csökkent. A gázolajé a múlt szerdán drágult 3 forinttal. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Forrás: PhotoAlto/James Hardy / Altopress/James Hardy

Boldog névnapot kívánunk!

Június 9. az év 161. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 205 nap van hátra.

Boldog névnapot kívánunk Félix nevű olvasóinknak!

Ha ön nem Félix, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! A Félix latin eredetű férfinév. Jelentése: boldog, szerencsés. Ma Annabell, Annabella, Annamari, Annamária, Annavera, Bódog, Diána, Efraim, Előd, Enciána, Felicián, Feliciána, Főbe, Kolumbusz, Lícia, Ludovika, Morgan, Pelágia, Pelágiusz, Perjámos, Piramusz, Prímusz nap is van.

146 plakát, 10 év, 2 forradalom, 1 világháború

Plakátokkal mutatják be a hétkönapokat Ferencz Józseftől Kun Béláig - Mindez szeptember közepéig megnézhető a Balaton Múzeumban. Múlt vasárnaptól a keszthelyi Balaton Múzeumban látható a Magyar Nemzeti Múzeum közel 45 ezer darabos plakátgyűjteményéből válogatott, az I. világháborút és az azt megelőző időszakot bemutató vándorkiállítás. Az Elsodort világ – Plakát-álmok 1910-1920 című tárlat a múzeum korabeli tárgyi emlékeivel kiegészítve szeptember 17-ig tekinthető meg.

– Ihász István kurátor beköszöntője alapján ezeket a kérdéseket feszegeti a kiállítás.

Az ezer fény éjszakája flashmob

Világítsd be te is a Gellért-hegyet! - Egy különleges flashmobra kerül sor június 23-án, ezen az estén fényképezőgép-villanásokkal szeretnék perceken át bevilágítani a szervezők a Gellért-hegyet. Az ötlet onnan ered, hogy a Gellért-hegyen sétálva számtalan vakuzó turistát láthatunk. Ha este felnézünk a hegyre a rakpartról, sokszor láthatjuk a vakuvillanásokat, ahogy a turisták éppen a várost fényképezik a Citadella tövéből. A flashmobot (ami ezúttal tényleg egy flash lesz) egyetlen alkalomra tervezik, közvetlenül napnyugta után, június 23-án, csütörtökön, 20:45-től 20:55-ig. Mivel a Gellért-hegy több gyalogúton bejárható, a szervezők a pesti oldal felé néző, Szent Gellért térről induló és a Citadelláig tartó utakat javasolják, ugyanis ezek látszódnak majd a legjobban a túloldalról. De a lényeg, hogy 20:45-re mindenki készen álljon a villantásra!

De miért Kis Grófóra buliztak a játékosok a norvég meccs után?

21:20-kor kapcsoljunk a TV2-re, hangolódjunk rá a futball Eb-re: ekkor adják a Magyar csapat – Még 50 perc című filmet.

Ha a foci maximálisan hidegen hagy minket, akkor 21:30-tól Bujtor Istvánt láthatjuk a Zsaruvér és Csigavér 2. részében a Duna Worldon - nem egy Pogány Madonna, de félálomban elmegy. 23:00-tól a Sokkoló függőségek megy a LifeNetworkön, megéri megnézni, mert rájövünk, hogy voltaképp mi normálisak vagyunk, és semmi baj az életünkkel (másokéhoz képest).

Az Origo Filmklub ajánlata csütörtök estére

  • Solaris (a Clooney-s 2002-es verzió) - AMC - 20:20
  • Zorro álarca - Super TV2 - 21:00
  • Vérző olaj - Paramount Channel - 21:00
  • Magyar csapat - "...még 50 perc..." - TV2 - 21:20 (interjúnk a film rendezőjével)
  • Vicky Cristina Barcelona - Viasat 3 - 22:10
Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Sergen Sezgin

Kádár a pápánál

  • 1977. június 9-én Kádár Jánost olaszországi látogatása során a Vatikánban magánkihallgatáson fogadta VI. Pál pápa. A pápa ekkor fogadott első ízben kommunista pártvezért, aki nem viselt egyben állami funkciót. Az egyórás audiencián a pápa a találkozót "az Apostoli Szentszék és Magyarország közötti kapcsolatok rendezése" befejező aktusának nevezte.

Az e heti mozipremierek

  • Szemfényvesztők 2
  • Démonok között 2
  • Csodálatos Boccaccio
  • Izzie nyomában