Az épületet az alapításkori állapota alapján állítják helyre. Azt ígérik, egyetlen fát sem vágnak ki.

Megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása. A Városliget Zrt. tájékoztatása szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik. A közlemény szerint a bontás során egyetlen fát sem kell kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik. 

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújul. Az eddigi kétszeresére nő a kiállítótér, így egy 21. századi követelményeknek megfelelő, interaktív, digitális technológiákkal a közlekedés múltját és jövőjét bemutató új Közlekedési Múzeum jöhet létre.  

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújulForrás: MTI/Faludi Imre

Több műtárgy még szállításra vár a raktárba, ezek biztonságos és szakszerű kiemeléséhez esetenként az épület szerkezetét, födémrendszerét is meg kell bontani. 

Az épületet az alapításkori (1899) állapota alapján állítják helyre, belül ugyanakkor kortárs, 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tér jön létre. A Közlekedési Múzeum új épülete az eddiginél kisebb helyet foglal el a Városligetben, a bővítés a föld alatt történik, az eddigi 20 méter széles aszfaltozott parkoló helyén pedig zöldfelületet alakítanak ki.