Bontják a közlekedési múzeumot

424-es gőzmozdony AN 2-es repülőgép ÉPÜLET épületfotó fa FOTÓ FOTÓTÉMA gőzmozdony középület KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ Közlekedési Múzeum lombosfa M61 004-es NOHAB mozdony mozdony NÖVÉNY repülőgép személyautó Városliget
Budapest, 2015. július 12. A budapesti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum városligeti központi épülete a főváros XIV. kerületében, a Városligetben. Az épület homlokzata előtt balra a 424.00-es pályaszámú gőzmozdony, jobbra az M61 004-es pályaszámú NOHAB mozdony, az épület tetején pedig egy AN 2-es repülőgép látható. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Az épületet az alapításkori állapota alapján állítják helyre. Azt ígérik, egyetlen fát sem vágnak ki.
Vágólapra másolva!

Megkezdődik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása. A Városliget Zrt. tájékoztatása szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik. A közlemény szerint

a bontás során egyetlen fát sem kell kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújul. Az eddigi kétszeresére nő a kiállítótér, így egy 21. századi követelményeknek megfelelő, interaktív, digitális technológiákkal a közlekedés múltját és jövőjét bemutató új Közlekedési Múzeum jöhet létre.

A Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújul Forrás: MTI/Faludi Imre

Több műtárgy még szállításra vár a raktárba, ezek biztonságos és szakszerű kiemeléséhez esetenként az épület szerkezetét, födémrendszerét is meg kell bontani.

Az épületet az alapításkori (1899) állapota alapján állítják helyre, belül ugyanakkor kortárs,

21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tér jön létre.

A Közlekedési Múzeum új épülete az eddiginél kisebb helyet foglal el a Városligetben, a bővítés a föld alatt történik, az eddigi 20 méter széles aszfaltozott parkoló helyén pedig zöldfelületet alakítanak ki.