Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Hétfőn sok napsütésre, kevés fátyolfelhőzetre számíthatunk. Csapadékra kicsi az esély. Reggel általában -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.

Délutánra 10 fok köré melegszik a levegő.

Kedden, mindenszentek napján észak felől megnövekszik a felhőzet, de kisebb zápor esetleg az ÉK-i területeken fordulhat elő. Reggel -6 és +2 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, de inkább csak északon és nyugaton valószínű szórványos eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 9 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök délutánig borús időre van kilátás, többfelé csapadékkal. Délutántól aztán észak felől csökken a felhőzet, lassan mindenhol megszűnik az eső. Az ÉNy-i szél erős marad.

Pénteken és szombaton erősen felhős, párás, főleg az ÉK-i tájakon tartósan ködös idő lehet. Szitálás, ködszitálás bárhol kialakulhat. 6 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet délutánonként.

Boldog névnapot

Október 31. az év 305. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 61 nap van hátra.

Ma a Farkasokat ünnepeljük.

A Farkas régi magyar férfinév.

Távkapcsoló

A hosszú hétvége miatt a TV2 és az RTL Klub is felborítja a szokásos hétfői műsorrendjét, és filmeket ad: előbbi csatornán a Transformers: A kihalás korát és az Anyám és más futóbolondok a családból című magyar filmet láthatjuk, utóbbin az Aranyhaj és a nagy gubanc, majd a Jack és Jill várja az egész családot. A Viasat3-on folytatódik a Flúgos futam, a LifeNetworkön 22 órakor elölről indul a Sokkoló függőségek.

Mozipremierek

  • Doctor Strange
  • Bűnvadászok
  • Az eljövendő napok
  • Állva maradni
  • Belle és Sébastien - A kaland folytatódik
  • Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal