Kétmillió forintos óvadék fejében lakhelyelhagyási tilalomra enyhítenék az idős férfit halálra gázoló nő őrizetét, de az ügyészség fellebbezése miatt egyelőre előzetesben marad.

Kétmillió forintos óvadékkal szabadulna előzetes letartóztatásából az a 25 éves nő, aki november 7-én egy Audival halálra gázolt és cserbenhagyott egy idős férfit Zuglóban.

Fizetne, de még nem engedik ki

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön döntött a gázoló egy hónapos előzetes letartóztatásáról, egyúttal azonban elfogadták védőjének indítványát is: ha leteszi az óvadékot, őrizetét lakhelyelhagyási tilalommá enyhítik a büntetőeljárás idejére, és mozgását elektronikus nyomkövetővel figyelik.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a nőt máris elengedték.A Fővárosi Főügyészség megfellebbezte az első fokú, nem jogerős ítéletet-  tudta meg az Origo Bagoly Bettina szóvivőtől. A gyanúsított így

előzetesben marad

a jogerős döntésig – és csak azután fizetheti be a pénzt, ha a másodfokú ítélet is kedvező számára.

Gázolás után szempillát csináltatott

Mint az Origo is megírta, a gázoló a zuglói Füredi utcában ütötte el a 85 éves áldozatot, aki a helyszínen meghalt. A sofőr ezután megállás nélkül tovább hajtott, az összetört Audit később két kilométerrel távolabb, a Nagy Lajos király útján találták meg.

A halálos gázolás helyszínétől két kilométerre találták meg az összetört autótForrás: Origo

A hirado.hu úgy tudja, a nő kokaint fogyasztott vezetés előtt, majd a gázolás sem rendítette meg különösebben: beült egy zuglói szépségszalonba, műszempillát csináltatni,és csak utána értesítette a rendőrséget a történtekről. Bagoly Bettina kérdésünkre nem erősítette meg a drogfogyasztásról szóló hírt, de úgy tudjuk, vizsgálták ennek lehetőségét.