Országszerte százötven helyszínre riasztották a tűzoltókat

szélvihar, fa dőlt egy óvodára Egerben, Tűzoltók dolgoznak a Benedek Elek Óvoda kerítése mellett
Vágólapra másolva!
Elsősorban leszakadt faágakhoz, villanyvezetékekhez, kidőlt villanyoszlopokhoz, útra dőlt fákhoz kellett kivonulniuk péntek hajnal óta a tűzoltóknak, akik még dél körül is mintegy száz helyszínen dolgoztak.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, Mukics Dániel figyelmet arra, hogy ha valaki leszakadt villanyvezetéket lát, semmiképp se közelítse meg, hívja inkább a 112-es segélyhívó számot.

Hajnal óta országszerte mintegy százötven helyszínre riasztották a tűzoltókat - a kép illusztráció Forrás: MTI/Komka Péter

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy hajnali három óra óta több mint hatvan helyszínre vonultak ki a fővárosi tűzoltók, többnyire fák dőltek az úttestre, személyautókat rongáltak meg a faágak és távvezetékek szakadtak le.

A XIII. kerületi Szent István parkban egy hétemeletes épület tetejét bontotta meg a szél.

A XII. kerületi Németvölgyi úton fa dőlt az úttestre, ezt a fővárosi katasztrófavédelem és a rózsadombi önkéntesek közösen távolították el. A Panoráma úton egy villanyoszlop dőlt ki, amely gázvezetéket is megrongált, a károk felszámolását a solymári önkéntesek végezték el.