Vágólapra másolva!
A Sziget fesztivál idén elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapta a rangos elismerést.
Vágólapra másolva!

Rangos elismerésben részesül Dan Panaitescu. A Sziget fesztivál idén júliusban elhunyt munkatársa, aki a rendezvény nemzetközi fellépőinek szervezéséért volt felelős, a European Festival Awards posztumusz életműdíját (Lifetime Achievement Award) kapja meg.

Kivívta a szakma tiszteletét

A legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerésként számon tartott European Festival Awards egyik kategóriájaként minden évben átadják az életműdíjat. A tragikus romániai autóbalesetben idén júliusban 61 évesen elhunyt Dan Panaitescu hosszú éveken át a Sziget booking menedzsere volt.

Dan Panaitescu - akinek nevét idén a Sziget nagyszínpada viselte - az indoklás szerint a fesztiváliparban végzett több mint 20 éves áldozatos munkájával, illetve a szakma iránta érzett tiszteletével érdemelte ki a rangos elismerést.

A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly főszervező veszi át a január 11-i díjátadó gálán a hollandiai Groningenben. A Eurosonic Noordeslag nyitógáláján tizennégy kategóriában osztják ki a díjakat a legjobb fesztiváloknak és szakembereknek.

A kezdetektől a Szigeten dolgozott

Dan Panaitescu a Sziget kezdete óta, 20 éve dolgozott a fesztiválon, és jelentős szerepe volt abban, hogy a Sziget a legjelentősebb rendezvények közül egyedüliként kétszer is elnyerte az év legjobb nagyfesztiválja díjat, valamint legutóbb kiérdemelte a legjobb programkínálat elismerést is.

- mondta Gerendai Károly, aki a díj kapcsán megjegyezte a díjazottra utalva: "bárcsak személyesen vehetné át".