Szarvasdögöt lopott, két évet is kaphat

Vágólapra másolva!
Elhullott szarvast gyömöszölt autójába a verpeléti férfi, de lebukott: lopás miatt indult ellene eljárás.
Vágólapra másolva!

Szarvastetem miatt nyomoz a rendőrség egy verpeléti lakos ellen: a 43 éves férfi vasárnap reggel, az az Egerszalók és Verpelét közötti úton autózott, mikor egy út melletti réten elhullott szarvasbikát vett észre.

A megtaláló autójába tuszkolta a tetemet, és hazaindult, anélkül, hogy a rendőrséget vagy a helyi vadásztársaságot értesítette volna az esetről, majd hazaindult – útközben azonban egy körzeti megbízott lebuktatta.

Erősnek tűnik

A lopás vétségével gyanúsított férfi a Btk szerint két év szabadságvesztésre is számíthat, ha az ügyében eljáró bíróság nem hoz majd enyhébb ítéletet.

Mindez túlzó büntetésnek is tűnhet, különösen, ha tudjuk, hogy

a bika húsát valószínűleg megsemmisítenék.

Nem sikerült elérni

Próbáltuk elérni a verpeléti vadásztársaságot, hogy kiderüljön, mekkora értékű állatról lehet szó –sikertelenül: a társaságnak nincs nyilvánosan elérhető telefonszáma, jelenlegi címüket pedig a verpeléti polgármesteri hivatalban sem tudták megmondani- pedig több céginformációs nyilvántartás szerint is éppen ide, a hivatal épületébe jelentették be őket.

A trófea is számít

Egy kifejlett szarvasbika azonban nem csak húsa miatt lehet értékes: 9-10 kilós aggancstrófeája akár egymillió forintnál is többet érhet.