Megszólalt a jobbikos érpataki polgármester a lakásmutyiról

Érpatak polgármester rasszizmus akasztás
A település polgármestere, Orosz Mihály Zoltán egy kisebb rendezvény keretében felakasztott két izraeli politikust, a volt államfő Simon Pereszt és a miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut ábrázoló bábut.
Vágólapra másolva!
Több büntetőügyben zajlik nyomozás Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester ügyében. Ő most azt mondta: tiszta a lelkiismerete. A gyanú szerint több mint 50 családtól szedték el a házukat.
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly belügyi államtitkár hétfőn a parlamentben elmondta:

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester ügyében csalás és hűtlen kezelés miatt folyik eljárás.

A rendőrség szerint több büntetőügyben is eljárnak a polgármester ellen. Orosz Mihály Zoltán a Lokálnak azt mondta: tiszta a lelkiismerete.

Orosz Mihály Zoltán körül furcsa ingatlanügyek vannak Forrás: Youtube

Több ügyben nyomoznak

Itt nincsenek károsultak, semmilyen jogellenes közpénzfelhasználás nem történt – közölte Orosz Mihály Zoltán. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság viszont azt közölte a Lokállal:

több gazdasági bűncselekménnyel összefüggő büntetőeljárást folytatnak ellene.

A feljelentések szerint – amelyekről Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a parlamentben elmondta: az egyik egy magánszemélytől, a másik az illetékes megyei kormányhivataltól érkezett – az Orosz vezette önkormányzat a településen közpénzből újított fel ingatlanokat, amelyeket aztán

bevételi bizonylat nélkül adtak bérbe magánszemélyeknek.

Ezt a polgármester tagadja, szerinte egyetlen forint közpénzt sem fordítottak az érpataki bejegyzésű Benefícium Szeretetszolgálat Egyesület tulajdonába került ingatlanok felújítására.

A Ripost a hétvégén arról írt, hogy a polgármester ellen hamarosan körözést is kiadhatnak, mert bujkál a nyomozók elől. Ha beidézik, nem jelenik meg, hátráltatja a nyomozást. A lap szerint már bebizonyosodott, hogy több alkalommal hamis orvosi igazolásokkal kerülte el a rendőröket. Az igazolásokat író orvos ugyanis már beismerő vallomást tett a rendőrségen.

A lap szerint az Orosz Mihály Zoltánhoz és élettársához köthető magáncégek idős, sokszor iskolázatlan embereket forgattak ki a vagyonukból, ügyvédi trükkökkel és félrevezető szerződésekkel szerezték meg maguknak az átvert emberek ingatlanjait.

Vona számára ő a minta

A rendőrség ugyanakkor nem látja ennyire egyszerűnek ezt az ügyet, hiszen a tavaly májusban és júliusban indított nyomozások határidejét azóta többször meghosszabbították, és

folyamatosan nyomoznak

a sajtóinformációk szerint mintegy ötven esetet felvonultató bűnügyben.

Az ingatlanok kezelésére kialakított szisztéma – amely a jelek szerint törvényességi szempontból nem igazán átlátható – része annak az érpataki modellnek, amelyet Vona Gábor, a Jobbik elnöke mintaként állított a pártjához tartozó településvezetők elé.