Február óta nyomoznak hűtlen kezelés miatt az Országos Roma Önkormányzatnál

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-nek a Magyar Nemzet értesülését. A rendőrség közlése szerint február 9-e óta nyomoznak az ügyben ismeretlen tettes ellen.
Vágólapra másolva!

Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt - tájékoztatott a BRFK, hozzátéve: a Nemzeti Adó és Vámhivatal feljelentése alapján indítottak eljárást.

A Magyar Nemzet hétfőn számolt be arról, hogy a rendőrségi eljárás a Híd a munka világába program kétes pénzköltései miatt indult. Ebben az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is nyomoz költségvetési csalás gyanúja miatt. A lap úgy tudja: ebben az eljárásban merült fel a hűtlen kezelés gyanúja is, amit viszont a rendőrség feladata felderíteni.

Két másik nyomozás is folyik

A lap megjegyzi: a szervezetnél két másik nyomozást is folytat a rendőrség, az egyiket néhány képviselő feljelentése alapján

közokirat-hamisítás miatt.

A képviselők szerint a közgyűlésről készült hivatalos jegyzőkönyv nem egyezik azzal, ami a roma önkormányzat tavaly májusi rendkívüli közgyűlésén elhangzott.

Egy másik eljárás

hivatali visszaélés gyanúja miatt

indult tavaly decemberben egy autóbeszerzéssel összefüggésben - írta a lap.

Arra a kérdésre, hogy összesen hány ügyben nyomoz a rendőrség az ORÖ-vel kapcsolatban, a BRFK az MTI megkeresésére azt válaszolta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság

az Országos Roma Önkormányzattal kapcsolatban nem, hanem csak egyes személyek tevékenységével kapcsolatosan folytat eljárást.

Az ügyekben ez idáig személyre szóló megalapozott gyanú nem merült fel - tették hozzá.