Szinte ingyen adta Simicska a plakáthelyeket a Jobbiknak

Vágólapra másolva!
Simicska Lajos mélyen a piaci ár alatt adott plakáthelyet a Jobbiknak. Egyértelmű, hogy a milliárdos már a látszatra sem ad akkor, amikor arról van szó, hogy a szélsőséges pártot segítheti - derül ki a Népszava cikkéből. A Népszava szerint havonta 30-40 ezer forint egy plakáthely. Simicska nagyjából 6 ezer forintot kért darabjáért havonta. Vagyis, többszázmilliós kedvezményt adott a Jobbiknak. Az állam ÁFA-kiesése így több, mint 100 millió forint.
Vágólapra másolva!

Napok óta tart a mellébeszélés azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt költött a Jobbik arra, hogy a Simicska Lajos cégének érdekeltségébe tartozó plakáthelyeken a kormányt és a kormánypárti politikusokat szidhassa. A Jobbik aztán pénteken este kiadott egy közleményt, amiben az áll, hogy a párt áprilisban és májusban egyaránt mintegy 27-27 millió forintot költött erre a célra. A Népszava cikke szerint

Simicska reklámcégei a piaci ár töredékéért adták a plakáthelyeket.

Korábbi nyilatkozatok alapján tudható, hogy a Jobbik áprilisban 2468 óriásplakátot és mintegy 300 „city light" hirdetőhelyet vett igénybe.

Forrás: MTI - Origo

A Népszava jobbikos forrásból úgy értesült, hogy a párt kéthetente számol el Simicska cégeivel, és az óriásplakátokért 3000, az úgynevezett city lightokért 1000 forintot fizet. Ugyanakkor úgy tudjuk, volt olyan plakáthely is, amiért napi 200 forintot fizettek. Ha mindezt összeadjuk, az kéthetente nem egészen 15 millió forint, ami valamivel több a havi 27 milliónál. Ráadásul a lap szerint külön furcsaság, hogy

a NAV által az érintett cégeknél indított vizsgálat a kezdeti stádiumában nem találta nyomát tényleges kifizetésnek,

és az sem teljesen világos, hogy a fent említett összegek tartalmazzák-e az áfát. Ahogy arra sincs válasz, hogy a piaci ár legfeljebb ötödének-hatodának megfelelő összegben benne van-e az előállítás költsége. Ha igen, akkor még feltűnőbb a Simicska-cégek engedékenysége - állapítja meg a Népszava.

Mivel 30-40 ezer forintot szoktak elkérni egy plakáthelyért havonta, így Simicska többszázmilliós kedvezményt adott a Jobbiknak. Túl azon, hogy ez nyilvánvalóan titkos pártfinanszírozás, az állam ÁFA-kiesése is több, mint 100 millió forint.

Nemsokára újabb cikkben visszatérünk a botrányos Simicska-féle Jobbik-finanszírozásra.