Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

KODÁLY Zoltán
Budapest, 2017. augusztus 1. Tankönyvek a fővárosi Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. augusztus 1-jén. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón bejelentették: megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhová megérkeznek. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhova megérkeznek - mondta a köznevelési helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a gyártási folyamat hétfőn lezárult, és ezzel megkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Hozzátette, hogy az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A köznevelési intézmények mintegy 12 millió tankönyvet rendeltek meg a 2017/2018-as tanévre - jelezte a helyettes államtitkár. Emlékeztetett, hogy

a tankönyvellátás az 1-9. évfolyamon ingyenes, és rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat.

Összesen 1,1 millió tanulónak biztosítják ingyenesen a tankönyveket - közölte.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a például átiratkozás miatti létszámmozgások okán

előfordulhat, hogy további tankönyvekre lesz szükség egyes intézményekben.

Ezeket pótrendelés keretében tudják teljesíteni, augusztus 20-a után szeptember 15-ig van erre mód. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a tervezési folyamat, aminek keretében június végéig lehetett pontosítani a rendeléseket, ezt minél kisebb mértékben teszi szükségessé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről