Tusk kimondta az igazságot a kötelező betelepítési kvótáról

Szijjártó Péter
Brüsszel, 2017. december 7. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatáson az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) ülésén Brüsszelben 2017. december 7-én. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
A kötelező betelepítési kvóta hatástalan és megosztó, az illegális bevándorlás erőltetése pedig veszélyes - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Donald Tusk európai tanácsi elnök álláspontjáról a kötelező betelepítési kvóta ügyében.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki Szijjártó Péter San Franciscóban, ahol a helyi üzleti élet, valamint a magyarság ottani képviselőivel tárgyal.

- tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Kkm

Donald Tusk az uniós állam- és kormányfői találkozóra szóló meghívó levélben "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

Az Európai Bizottság reakciójában élesen bírálta Tuskot, valamint Németország is jelezte, hogy nem osztja a tanács elnökének álláspontját, és kiáll a kötelező kvótarendszer mellett.

"Most azok támadják Donald Tuskot aljas és szemforgató módon, akik évek óta képviselik az Európai Bizottság évek óta nyilvánvalóan elhibázott bevándorláspolitikáját" - szögezte le Szijjártó Péter. Ez a

bevándorláspolitika nagyon komoly veszélyt hozott az európai emberekre,

az illegális bevándorlási hullámok ugyanis nagyon jó lehetőséget adtak a terrorszervezeteknek arra, hogy elküldjék terroristáikat Európába.

Az eredmény világos: az elmúlt két évben a kontinensen 27 súlyos terrortámadás történt, amelyek 330 ember halálát okozták, további 1300-an pedig megsérültek - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.