Mínusz 20 fokkal folytatódik a zord tél

Simó Szabolcs
Mintha tükörsima jégpáncéllá fagyott volna a Duna vízfelszíne
Vágólapra másolva!
Vigyázzanak magukra és egymásra, mert farkasordító hideg előtt állunk! Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn északkelet felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan hószállingózás is kialakulhat – írja a Köpönyeg.hu. Az északi, északkeleti szél megélénkül.

Reggel mínusz 20 és mínusz 10, délután mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakulhat a hőmérséklet. Folytatódik a zord tél.

Kedden hajnalban párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Hózáporra kicsi az esély. Reggel mínusz 15, délután mínusz 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán ragyogóan napos, és egyben tartósan fagyos időnk lesz. Reggel ismét több helyen süllyed mínusz 15 fok alá a hőmérséklet. Délutánra mínusz 4 fok köré "melegszik" levegő.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható vegyes csapadék: havazás, ónos eső, havas eső. Péntekre enyhül az idő, ekkor délután plusz 2, plusz 3 fok sem kizárt.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Saját kivégzése adott erőt a tudomány popikonjának. 75 éve, 1942. január 8-án született a modern fizika egyik meghatározó alakja, Stephen Hawking.

Hogy tehették meg ezt Bernd Storckkal? Idén az Év Edzője díjat biztosan nem kaphatja meg a fociválogatottat Eb-csoportgyőzelemre vezető Bernd Storck, és a Rióban három aranyig jutó Kozák Danuta edzője, Somogyi Béla sem.

Bűvös kocka – Lada Nova Junior-teszt. Gondolná, hogy kocka Lada is lehet értékes és ritka? Bizony, a VFTS-eken innen is van néhány csemege, amit nem sokan birtokolhattak a Merkúr-időkben.

Csollány Szilveszter: Háztartásbeli lettem. A magyar tornasporthoz egyre kevesebb köze van.

Még fel sem szállt az egyik, amikor a másik már érkezett.

Boldog névnapot

Január 9. az év 9. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 356 nap van hátra.

Ma a Marcelleket ünnepeljük.

A Marcell férfinév latin eredetű. A Marcellus családnévből származik, ez pedig a Marcus (magyarul Márkus) becézőjéből. Női párja: Marcella.

Távkapcsoló

A TV2-n egy izgalmas fantasztikus filmmel, az Idővonallal utazgathatunk az időben, miközben az RTL Klubon a Dr. Csont folytatódik. Az HBO-n elölről kezdhetjük Az ifjú pápa című sorozatot, a Cinemax 2-n Tarkovszkij klasszikusa, a Sztalker várja a merengeni vágyókat, az OzoneNetworkön pedig a Haldokló Földünk harmadik évadja kezdődik 21 órától.

Heti mozipremierek

  • Utazók
  • #Jézus - Apám nevében
  • David Bowie arcai
  • A vörös teknős
  • Őrült boldogság
  • Vigyázz, kész, szörf! 2
  • Mártírok
  • Madeleine